V&R Podcast
In 2020 ging Tom Compaijen in gesprek met Ingrid van Assouw voor een aflevering van de serie “DeCrisispodcast”. Deze maand werden de rollen omgedraaid. Ditmaal ging Ingrid in gesprek met Tom naar aanleiding van zijn vorige week gepubliceerde boek “Klaar voor elke crisis”.
Het gesprek werd een ontspannen uitwisseling van verhalen over geleerde lessen en begane fouten. Ze bespraken de zeven principes van effectieve crisiscommunicatie, die oorspronkelijk op een kaartje ter grootte van een creditcard pasten, maar uiteindelijk de basis vormden van Toms boek. “Een boek dat leest alsof je luistert naar een theatercollege van Eric Scherder”, aldus Ingrid.

Ze vertelden over hun eerste ontmoeting, wat ze van elkaar geleerd hebben, en waarom Tom het eerste exemplaar van zijn boek specifiek aan Ingrid wilde overhandigen afgelopen vrijdag. Dit gebaar onderstreept de centrale boodschap van het boek over ethische crisiscommunicatie: “Als er één ding is dat je uit dit boek moet onthouden, laat het dan zijn dat crisiscommunicatie bedoeld is om de getroffenen te ondersteunen.”

Luister naar de nieuwste aflevering van de V&R-Podcast “De 7 principes van goede crisiscommunicatie” waarin Tom uitgebreid vertelt over zijn kennis van crisiscommunicatie, zijn inzichten in de werking van het brein, en zijn passie voor het vakgebied.