V&R Teamnieuws


Donderdag 30 maart 2023

V&R is in beweging. De afgelopen tijd hebben wij veel nagedacht over wat we willen betekenen in het vakgebied waar we ons in bewegen. V&R wil de kennis delen die impact helpt beperken. We willen de waarde van de mens in de veiligheidsketen zichtbaar maken. Hierbij realiseren we ons dat de mensen met wie we dit doen van onmisbare waarde zijn. V&R wil impact helpen beperken; mensen beperken deze impact. De mensen verbonden aan jouw organisatie én de onze. Daarom geven wij je graag een update van de samenstelling van ons team.


Deze collega’s bedanken we

We hebben onlangs afscheid genomen van trainers Suzette Hendriks en Walter JanssenSuzette was trainer crisiscommunicatie en bevolkingszorg. Daarnaast droeg ze bij aan het succes van de projecten ‘Hoe organiseer ik een persconferentie tijdens een ramp of crisis?’ en ‘Vergeten doelgroepen’, waar V&R zich voor in blijft zetten. Suzette heeft een mooie nieuwe uitdaging gevonden, waar we haar veel succes mee wensen. We bedanken Suzette voor haar inzet en toewijding.


Na 10 jaar nemen we ook afscheid van Walter Janssen. Walter was trainer op het gebied van crisisbeheersing en bevolkingszorg. Tijdens zijn tijd bij V&R heeft hij zijn kennis en ervaring rondom het vakgebied bij vele relaties en collega’s overgebracht. Het afgelopen jaar hebben we geconstateerd dat onze visies op de toekomst niet meer op elkaar aansluiten. Na meerdere gesprekken hebben we dan ook besloten dat, voor alle partijen, afscheid van elkaar nemen de beste optie was. We danken Walter voor zijn toewijding en inzet en wensen hem succes.


Nieuwe samenstelling

Sinds afgelopen najaar hebben we hard gewerkt aan de samenstelling van een team dat in de volle breedte aan de slag kan met toekomstbestendige crisisbeheersing. Dat heeft geleid tot het verwelkomen van zes nieuwe medewerkers: vier trainers, een adviseur en een officemanager.


Dirk de Vries, trainer

De oplettende lezer zal opmerken dat Dirk niet ‘nieuw’ is. Dat klopt. Dirk was eerder trainer bij V&R. Sinds 2021 werkte Dirk bij een zorginstelling en bleef hij als freelancer verbonden aan V&R. De hernieuwde focus van V&R en de beweging die hiermee werd ingezet, was voor Dirk een belangrijke reden om terug te komen als trainer. Dirks kennis van crisis, met zijn brede ervaring binnen de witte kolom en multi, is een waardevolle aanvulling. Voor ons voelt het alsof Dirk niet is weggeweest.


Jeanine Goedegebuure, trainer

Jeanine groeide op met een vader bij de politie en een moeder in de zorg. Die achtergrond maakte dat Jeanine Integrale Veiligheidskunde ging studeren in Breda. Zij studeerde af met een onderzoek naar de rol van de OvD-Bz in crises. Deze kennis hebben we inmiddels dankbaar verwerkt in onze compleet vernieuwde opleidingen voor de OvD-Bz.


Bruce Janssen, trainer

Bruce werkte voor verschillende gemeenten als adviseur openbare orde en veiligheid. Daarnaast was hij actief als OvD-Bz, IM-Bz en HTo. Bruce heeft ruim dertien jaar veldervaring, waarvan de laatste drie jaar vrijwel continu in crises. Zijn ervaring en open persoonlijkheid waren voor ons reden om hem met open armen te verwelkomen.

 

Ruben van Leeuwen, trainer

Ruben wist al op jonge leeftijd dat veiligheid niet vanzelfsprekend is. Hij ging Integrale Veiligheid studeren, met als specialisatie organisatiegedrag. Ruben studeerde bij vier gemeenten tegelijk af en was eerder manager, coach en ondernemer. Hij gaat zijn brede ervaring uit het commerciële veld en zijn kennis inzetten voor vernieuwend onderwijs binnen V&R.


Jaap Wijnands, adviseur

Jaap studeerde Integrale Veiligheid en Publiek Management en werkte eerder bij de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Daar was hij specialist crisisbeheersing en later afdelingshoofd algemene gezondheidszorg GGD. Jaap was in verschillende rollen betrokken bij diverse incidenten. Hij koos voor V&R omdat de dynamiek en missie aansluiten bij zijn toekomstperspectief. Zijn scherpe blik en ervaring zijn voor V&R een aanwinst. Zijn eerste opdracht als adviseur is gestart: hij werkt voor RIVM als strategisch adviseur/liaison mee aan de nieuwe crisisorganisatie.


Nieuwtje: we breiden ons team verder uit met twee adviseurs. De vacatures komen binnenkort online! 


Angela van Nieuwenhoven, officemanager

Angela brengt ruim vijftien jaar administratieve ervaring mee naar onze backoffice. Ze is een kei met cijfers en heeft een scherp oog voor details. Samen met Chimène zorgt zij ervoor dat achter de schermen van V&R alles meegroeit met onze toekomstvisie.


Bekijk ons hele team

V&R bestaat uit 30 medewerkers, verdeeld over vijf teams. Sinds wij eind 2022 verschillende van onze labels hebben samengevoegd onder V&R, werken onze teams nog intensiever samen.

Benieuwd welke medewerkers dagelijks voor je klaarstaan? 
Bekijk ons team!