Mediaomgeving

Wil je tijdens een oefening of training ervaren hoe de buitenwereld reageert op een crisis, incident, issue of ramp? En wil je oefenen met het analyseren van en het reageren op verschillende mediaberichten? Dan biedt onze interactieve mediaomgeving uitkomst. 

Tijdens een oefening of training plaatsen wij berichten over het incident. Daarvoor kunnen wij verschillende mediakanalen, als NOS.nl, NU.nl, Telegraaf.nl, Geenstijl.nl, Twitter en Facebook, inzetten. Daarnaast kunnen redacteuren web en social media en publieksvoorlichters direct teksten plaatsen en reageren op tweets en facebookberichten. Alle berichten worden vanuit de oefenomgeving real-time weergegeven. Onze trainers kunnen hierdoor direct inspelen op de berichten die het betreffende team in de omgeving plaatst. Hierdoor kunnen de deelnemers realistisch oefenen met de druk van de buitenwereld. 

Klantervaringen
Ron van Rossum, sectie communicatie, bij de gemeente Vlaardingen zei het volgende over de mediaomgeving:

“Eén van de belangrijkste onderdelen van een oefening crisiscommunicatie is een geloofwaardige oefenomgeving. Voor een omgevingsanalist misschien zelfs wel het meest cruciale. Berichten op papier aangeleverd, van buitenaf, netjes op tijd van publicatie gesorteerd leveren daar natuurlijk geen bijdrage aan. Tot voor kort was dit nog het geval. Totaal anders was het bij de laatste oefening in januari 2014: Twitter, de deelnemende gemeentes, Facebook en zelfs Geenstijl.nl worden volledig waarheidsgetrouw, met 'echt' recent nieuws nagebouwd in de mediaomgeving.Zelfs de schrijfstijl van de oefenberichten komt overeen met de stijl die normaal door dat medium gehanteerd wordt. Het deelnemen aan de oefening werd ineens wel heel realistisch.''

Meer informatie
Heeft u vragen over de mogelijkheden van onze mediaomgeving? Neem dan contact op met Anne-Lieke Wagenaar.

 

Virtuele oefenomgeving

Virtuele mediaomgeving