Competenties

Bij crisisbeheersing is geen situatie hetzelfde of voorspelbaar. Je werkt samen met verschillende teams en onder uiteenlopende omstandigheden. Bestaat er dan geen vaste waarde? Jawel, de menselijke maat. Mensen maken de meeste impact. Dit doe je vanuit jouw rol en met jouw vaardigheden, persoonskenmerken en referentiekader.

Het ontwikkelen van jouw zelfreflectie biedt daarom veel voordelen. Het helpt jou en elke functionaris in een crisisorganisatie bij het verbeteren van competenties. Je leert om jezelf flexibel in te zetten. Je leert ook beter te anticiperen op de behoefte van jezelf en een ander. Zo word jij bijvoorbeeld de Caco die zelfs onder grote druk het hoofd koel houdt of de communicatieadviseur die de weerstand binnen het beleidsteam weet om te buigen naar draagvlak.

De competentiegerichte trainingen zijn geschikt voor ieder lid van de crisisorganisatie. Met behulp van oefeningen en werkvormen wordt zichtbaar welke gedragsstijlen bij jou en de praktijksituaties aansluiten. Het lesaanbod is gebaseerd op het combineren van onze kennis en ervaring met psychologische theorieën en kwalificatiedossiers van het NIPV.


Competenties en persoonlijke ontwikkeling

 

Meer weten? 

Wil je meer informatie of wil je een competentietraining samenstellen voor jouw organisatie? Maatwerk is altijd mogelijk. Bel of mail ons en we helpen je graag verder.