TimeOUT

Crisiscommunicatie is een vakgebied dat je onder de knie krijgt door vlieguren te maken. Maar hoe leer je als je nauwelijks crisiservaring hebt en je er niet wekelijks mee te maken krijgt? Wij geloven dat dit kan door te leren van de crises bij de buren. Daarom hebben wij TimeOUT ontwikkeld. Een leervorm waar de medewerkers van het Bovenregionale Team Crisiscommunicatie in 2014 en 2015 mee hebben geoefend (als pilot). Na hun enthousiasme stelt V&R het nu ook open voor andere communicatiemedewerkers die willen leren van (en in) de praktijk.

Hoe werkt het?
Elke twee weken krijg je digitaal een casus voorgelegd over een actuele crisissituatie. Aan de hand van de vragen word je geprikkeld om na te denken over wat jij zou doen als jij de crisiscommunicatie moet aansturen. Na afloop krijg je feedback op je antwoorden en krijg je tips waar je in de toekomst je voordeel mee kunt doen. Er is geen 'goed' of 'fout' bij TimeOUT. Het gaat erom dat je inzicht krijgt in de manier waarop crisiscommunicatie vorm krijgt en dat je maandelijks vakinhoudelijk geprikkeld wordt om inzicht op te doen. 

Doelgroep
TimeOUT is geschikt voor alle functionarissen die interesse hebben in het leren van de praktijk én zich allround willen ontwikkelen in verschillende functies binnen crisiscommunicatie. 

Datum en duur
Iedere twee weken een casus (met uitzondering van de maanden juli en augustus). Per casus ben je ongeveer vijftien minuten bezig. Je kan de casus doorlopen op je eigen werkplek. 

Prijs
De kosten voor TimeOUT bedragen €100,- per maand. Adviseurs van V&R en extern docent Wouter Jong schrijven de cases. 

Meer informatie
Meer informatie over TimeOUT? Neem dan contact op met Nancy Haupts. Je direct inschrijven voor TimeOut? Klik dan hier