OBI4WAN

Zelf ervaren wat er tijdens een recent incident, issue of crisissituatie via (social) media op je afkomt? Zoals de crisis met de MH17,  het kraanincident in Alphen aan de Rijn of het noodweer tijdens Pinkpop?  De crisissimulator van OBI4wan maakt dit mogelijk. Voor omgevingsanalisten en redacteuren web en social media in het crisiscommunicatieteam biedt deze tool de mogelijkheid om realistisch te oefenen in de eigen functie. 

Werkwijze
Met OBI4wan reizen we terug in de tijd naar naar de bewuste datum en tijd van het incident. Dit is het startpunt voor de oefening. Er verschijnen berichten die op het moment van de crisis of ramp geplaatst zijn op  verschillende (sociale) media zoals Twitter, Facebook en nieuwssites. Iedere twee minuten verschijnen de nieuwe tweets en berichten op het scherm. Door te oefenen aan de hand van een echt incident zie je pas echt hoeveel berichten er als organisatie op je af kunnen komen en welke vragen er worden gesteld. 

Via de crisissimulator leren omgevingsanalisten hoe je met al deze informatie een goede omgevingsanalyse maakt. Redacteuren web en social media kunnen op een veilige manier oefenen met het plaatsen van en reageren op tweets en facebookberichten. Het tijdreizen met OBI4wan is zowel te gebruiken tijdens individuele als teamtrainingen. 

Meer informatie
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.

 

OBI4wan

OBI4wan