GRAZP

Wil je oefenen met verschillende dilemma's die op je afkomen tijdens een incident, crisissituatie of ramp? Individueel of als compleet crisismanagementteam (CMT), beleidsteam (BT), het regionaal operationeel team (ROT)? Dan biedt de online tool GRAZP uitkomst. 

Via het online trainingssysteem GRAZP doorloop je een scenario op een interactieve manier. Aan de hand van tekst, filmpjes en foto's leggen we de deelnemer of groep een beslissing voor. Als zij een beslissing nemen, komt er nieuwe informatie beschikbaar met een nieuw dilemma. Op deze manier bootsen we een crisis van begin tot eind na. Deelnemers kunnen zelf een casus kiezen (individueel) of de trainer kiest een casus (in groepsverband tijdens trainingen). Op basis van aanvullende wensen of kennis kunnen wij de moeilijkheidsgraad van de casus aanpassen. 

GRAZP op afstand
GRAZP kan je in te zetten als tool tijdens trainingen en oefeningen, maar ook op afstand als een e-learning module. Als je GRAZP op afstand inzet, doorlopen de deelnemers regelmatig een casus. Op deze manier blijven zij bij met hun functie en de geleerde stof en verdiepen zij zich in verschillende typen incidenten. 

Frequentie
Gezamenlijk bepalen we de frequentie van het aantal te spelen casussen. Wij adviseren iedere maand één casus te spelen. In de zomerperiode doorlopen we geen casus. Hiermee komt het in totaal te spelen casussen op tien per jaar. Uiteraard kan je hiervan afwijken. 

Meer informatie
Benieuwd naar de mogelijkheden van GRAZP? Neem dan contact op met Nancy Haupts.

 

Grazp

Grazp