Over Cyriel Hamstra

Cyriel is een nuchtere trainer & adviseur uit het noorden van het land die kan putten uit een flinke dosis praktijkervaring. Hij weet deelnemers te boeien met actuele voorbeelden en gebeurtenissen waarmee hij moeiteloos de brug kan slaan naar naar het thema en doel van de training of oefening. Dat maakt de training levendig en herkenbaar voor de deelnemers. Cyriel houdt van een praktische benadering bij de trainingen en oefeningen waarbij de deelnemers uitgedaagd worden.

Ruim 18 jaar is Cyriel werkzaam geweest in het veiligheidsdomein, waarvan het grootste deel van zijn loopbaan als communicatieadviseur en woordvoerder. 12 jaar bij GGD en brandweer, 6 jaar bij een veiligheidsregio. Door zijn werkzaamheden in crisismanagement en als adviseur crisisbeheersing heeft Cyriel veel kennis van de multidisciplinaire werkwijze en samenwerking binnen crisisteams en de rol die de functionarissen van verschillende disciplines daarin spelen.

Bij de veiligheidsregio heeft hij zich ontwikkeld tot een specialist op het gebied van crisiscommunicatie. Hij heeft bij vele grote incidenten en crises opgetreden als woordvoerder & CoPI-adviseur, maar ook als communicatieadviseur voor het regionaal operationeel team en beleidsteams. Ook was hij lid van het Bovenregionaal Team Crisiscommunicatie.
De laatste jaren was Cyriel binnen de crisisorganisatie actief als hoofd taakorganisatie communicatie voor bevolkingszorg. Hij volgt de landelijke en internationale trends en ontwikkelingen op het vakgebied op de voet en weet deze te vertalen naar trainingen en opleidingen.


Cyriel Hamstra

Trainer Cyriel Hamstra

cyriel@v-r.nl
06-44376483