Over Mathieu van Roessel

Als veiligheidskundige kijkt Mathieu op een pragmatische manier naar risico’s. Proactief bereidde hij de geneeskundige sector voor op de komst van een grieppandemie door sectorale overleggen te initiëren en instellingen te ondersteunen bij het opstellen van continuïteitsplannen. Later in 2009 ondersteunde hij de GGD bij de vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep.

Als coördinator van de poule van OvDG’en heeft Mathieu veel incidenten geëvalueerd. Deze kennis kwam goed van pas toen het GGB-model ingevoerd moest gaan worden en de RAV zijn assistentie daarbij vroeg. Daarnaast heeft hij als evenementenadviseur veel ervaring met de preparatie op mogelijke onrust en escalatie en met het voorkomen van incidenten.

Zijn werkwijze typeert zich door lering trekken uit praktijkcasussen, scenariodenken en prioriteren. Dat zie je ook terug in zijn ongedwongen wijze van trainen; aan de hand van incidenten uit het verleden legt hij uit welke fouten we niet meer zouden mogen maken in de crisisbeheersing en rampenbestrijding. Na de ruim tien jaar die Mathieu werkte bij de GHOR en de Veiligheidsregio (o.a. als Hoofd Informatie en Hoofd Ondersteuning) staat hij nu met veel plezier voor de groep als docent of trainer.


Blogberichten

Alle blogberichten van Mathieu van Roessel

Mathieu van Roessel

Trainer / adviseur Mathieu van Roessel

mathieu@v-r.nl
06-57634908