Over Dirk de Vries

Allround , bevlogen en bruggen slaan: dit zijn kenmerken van Dirk.

Dirk heeft een zorg-achtergrond en is met name in de Acute Zorg werkzaam geweest: intensive care, spoedeisende hulp en ambulanceverpleegkundige. Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar de GHOR.

Na een docentenopleiding is Dirk zich gaan specialiseren in opleiden, trainen en oefenen op het gebied van crisismanagement. Niet alleen binnen de GHOR, maar ook bij de gemeente. Daarnaast is hij als liaison namens GGD/GHOR Nederland betrokken geweest bij de totstandkoming van het Defensie CBRN Centrum.

Daarbij heeft hij ook diverse opschalingsfuncties bekleed zoals Officier van Dienst Geneeskundig, Algemeen Commandant Geneeskundig en adviseur van de Burgemeester in het GBT. Na 15 jaar ervaring in diverse veiligheidsregio’s deelt hij nu zijn kennis en ervaring met anderen. Door zijn praktijkervaring in acute situaties en crisis is Dirk in staat de brug te slaan tussen theorie en praktijk.

Tijdens de COVID-19-crisis heeft Dirk als adviseur opgetreden bij Veiligheidsregio Zeeland. Hier heeft hij structuur aangebracht in de samenwerking tussen de Veiligheidsregio en de care-sector. 


Publicaties: 
- IO Magazine voor opleiders in de zorg (pagina 16-17) | september 2020


Dirk de Vries

Trainer Dirk de Vries

dirk@v-r.nl
0612746360