Agressie & dreiging

 

Steeds vaker krijgen medewerkers te maken met vervelend of ongewenst gedrag op de werkvloer. Cliënten die dreigen zichzelf wat aan te doen, opstandige reizigers die de confrontatie aangaan of bezoekers aan de balie die agressief gedrag vertonen wanneer ze niet krijgen wat ze willen. Hoe ga je hier als medewerker mee om? Welke verbale en non-verbale communicatie kan je gebruiken om de persoon tegenover je te kalmeren? 


Maak gebruik van de subsidie vanuit het ESF.
We hebben een traject ontwikkeld met verschillende onderwijsactiviteiten om medewerkers binnen de organisatie voor te bereiden en in te spelen op agressie en inkomende dreiging. Agressie is niet alleen fysiek, steeds vaker gaat het om verbale agressie. Iemand wil iets bij jou voor elkaar krijgen wat jij op dat moment niet kunt toestaan. Denk aan die bezoeker die voor de zoveelste keer langer bij de patiënt wil blijven dan toegestaan is. Dit kan overgaan in opmerkingen over de organisatie of de afdeling, maar kan ook persoonlijk aanvallend gedrag worden, gericht op jou als persoon. Het is best lastig om met dit gedrag om te gaan, zeker als het persoonlijk wordt. 


Tijdens het traject leren we de medewerkers om te gaan met zowel fysieke als verbale agressie. Daarnaast gaan we met de medewerkers aan de slag hoe zij een gebeurtenis zo snel mogelijk kunnen verwerken (nazorg). Bijvoorbeeld door te praten met collega’s. 


In onze brochure is het hele traject uitgewerkt. Dit traject is modulair opgebouwd. De activiteiten kunnen dus apart afgenomen worden. Een bijkomend voordeel, voor deze activiteiten kan gebruik gemaakt worden van de subsidieregeling vanuit het ESF.


Wat is het ESF?
Het ESF staat voor Europese Sociaal Fonds en heeft als taak om de economische en sociale samenhang in Europa te versterken. De activiteiten van het fonds sluiten aan bij de doelstellingen van verschillende Europese beleidsterreinen. Denk aan het terugdringen van de werkeloosheid en reintegratie voor de arbeidsmarkt.


Wat kan je met de subsidie?
De subsidie kan gebruikt worden voor activiteiten gericht op de ontwikkeling van medewerkers. Hier is het thema omgaan met agressie en dreiging ook een onderdeel van. De helft van de investering voor dit traject wordt vergoed vanuit deze subsidie. 


Wat kunnen wij voor je doen?
Wij kunnen zowel het hele traject organiseren, maar ook de subsidie aanvraag volledig voor je uit handen nemen. Wanneer je voor 14 oktober een offerte bij ons opvraagt en voor 30 oktober akkoord geeft, zorgen wij ervoor dat de aanvraag ingediend wordt bij het Agentschap SZW. Het is geen probleem om in 2017 te starten met het traject.

Contact
Meer informatie over de producten binnen het 'leerpad agressie, dreiging en weerstand'? Neem dan contact op met Johan de Vogel.


Brochure 'leerpad agressie, weerstand en dreiging'
Kennismaken met ons volledige aanbod op het gebied van agressie en dreiging? Download dan hier onze volledige
'brochure'.