Commercieel

Een crisis kan ieder bedrijf overkomen. De consequenties van zo'n crisis zijn gelukkig te voorspellen. Het is bekend dat goed voorbereide teams sneller reageren. Opleiden, trainen en oefenen hebben een grote impact op het verloop van een incident, ramp of crisis. Goed om te weten: de dynamiek bij een incident is heel anders dan in de 'normale' situatie. 

Binnen onze opleidingen voor bedrijven werken wij met de methode PrepTIME. Deze focust op alle vijf kolommen van crisismanagement: procedures, opleiden en trainen, oefenen, faciliteiten en organisatiestructuur.

Dit kunnen wij vanuit V&R onder meer bieden voor commerciële instellingen:

Advies
Heb jij de planvorming nog niet helemaal op orde? Of ben je bezig met een project, maar kom je er niet helemaal uit? Onze trainers en adviseurs denken graag met je mee op de vakgebieden veiligheid, crisisbeheersing, crisiscommunicatie, crisismanagement en bijzondere wetten. Zowel een korte adviesvraag als een fulltime detachering behoren tot de mogelijkheden.


Grote brand bedrijven

Evaluatie
Onderzoek is belangrijk als je beleid of planvorming ontwikkelt. Denk bijvoorbeeld aan een effectmeting of een onafhankelijke evaluatie na afloop van incident, crisis of calamiteit. Onze adviseurs kunnen je helpen bij het opstellen van je plan van aanpak of zelfs het uitvoeren van het complete onderzoek. 


Profcheck
Het is van groot belang om te weten welke competenties een functionaris bezit en of dit past bij de taken. V&R heeft hiervoor de Profcheck ontwikkeld. Wij observeren kennis, houding en gedrag van de deelnemer op basis van vooraf afgesproken waarnemingsdoelen en het functieprofiel. Daarna adviseren we over ontwikkelpunten en kunnen hier ook in trainen. Dit geldt voor zowel beginnende functionarissen als mensen die door willen ontwikkelen.


Tools
Om alle doelen te behalen, maken we gebruik van diverse tools en werken we samen met partners. Zo hebben we een interactieve omgeving TOM om te oefenen met online media en kunnen we een online training of leerprikkel aanbieden via ELS. V&R kent daarnaast diverse samenwerkingspartners. Denk aan CrisisConnect, Crisiscentrale of OBI4wan. 

PrepTIME (Opleiden, Trainen en Oefenen)
PrepTIME onderscheidt drie niveaus:

 • Bronze level - operationeel
  Voor wie: operationeel leidinggevenden, op locatie van het incident.
  Kernwoorden: (zeer) hoge tijdsdruk, person in charge, site manager, plant manager en hoofd BHV.
  De reactietijd: seconden tot minuten.
 • Silver level - tactisch
  Voor wie: tactische ondersteunende teams.
  Kernwoorden: hoge tijdsdruk, hoofdkantoor, emergency response team, incident management team en afdelingshoofden. De reactietijd: 30 minuten tot uren.
 • Gold level - strategisch
  Voor wie: senior/executive management, CEO, board.
  Kernwoorden: business continuity, langetermijneffecten.
  De reactietijd: uren.

Aanbod
Vrijwel alle modules zijn beschikbaar voor de drie niveaus. Klik op 'Bekijk aanbod' voor een overzicht. 

 

Bekijk aanbod