Bootcamp Crowd Management

Doelgroep
De training is ontwikkeld voor:
- Evenementen coördinator bij de veiligheidsregio
- Beleidsmedewerker bij de afdeling Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente
- Adviseur evenementen bij de politie
- Adviseur evenementen bij de brandweer
- Adviseur evenementen bij de GHOR

Datum en duur
De bootcamp duurt 2,5 uur.

Locatie
Nader te bepalen. Afhankelijk van waar de deelnemers vandaan komen wordt een geschikte locatie bepaald. Desgewenst kunnen we deze ook online verzorgen.

Prijs
De prijs voor de open inschrijving is €250,- per persoon.

De prijs voor een incompany training is op aanvraag beschikbaar.

Het organiseren van evenementen vraagt veel van zowel de evenementenorganisator, gemeente als de verschillende hulpdiensten binnen een veiligheidsregio, zeker tijdens de huidige Covid-19 pandemie. Je wilt dat ieder evenement, hoe groot of klein ook, altijd goed verloopt. Helaas is dit niet altijd het geval. Denk bijvoorbeeld aan de verdrukking bij Roskilde in 2000, de Love Parade in 2010 en Pukkelpop in 2011. Bij deze festivals zijn doden en gewonden gevallen, maar dit had voorkomen kunnen worden door crowd management. 

Het is goed om te zien dat we leren van het verleden en dat er steeds meer manieren zijn om een publiek in de gaten te houden tijdens een evenement. Toch kan er in de voorbereidingsfase nog veel verbeterd worden. Om een crowd management plan te beoordelen heeft de veiligheidsregio voldoende kennis nodig op het gebied van crowd management. Met deze handige workflow kun je bepalen waar je nog extra kennis nodig hebt maar wil je het écht goed doen dan is onze bootcamp een betere aanvulling. De bootcamp geeft inzicht over welke specifieke kennis een veiligheidsregio moet beschikken. Tijdens deze bootcamp maken we gebruik van de wet- en regelgeving in Engeland. Daar hebben ze te maken gehad met grote rampen in stadions, waardoor de wet- en regelgeving veranderd en aangepast is om dergelijke rampen in de toekomst te voorkomen. Onderdelen uit de Engelse wet- en regelgeving kunnen de veiligheid voor Nederlandse festivals en andere evenementen verhogen. Als V&R hebben we hier onderzoek naar gedaan en daar is deze bootcamp uit voortgekomen.

In de bootcamp gaan we de volgende onderdelen behandelen:

  • Crowd management
  • Crowd control
  • Het belang van Crowd management
  • Onderdelen crowd management plan
  • Bewegingsstromen
  • Verantwoordelijkheden tijdens een evenement

Meer informatie?

Heb je interesse? Dan kun je contact opnemen met een van onze adviseurs of bel ons algemeen nummer 085 8200 848

Ismé Kamminga

Ismé Kamminga

Trainer / adviseur

Bas Poelmann

Bas Poelmann

Trainer / adviseur

Schrijf je direct in voor de cursus

Jouw gegevens

Cursus:Bootcamp Crowd Management
Datum:
Kosten:De prijs voor de open inschrijving is €250,- per persoon. De prijs voor een incompany training is op aanvraag beschikbaar.

Jij () zal deelnemen aan de cursus. Wij kunnen jou bereiken per mail () of per telefoon ().

Na je inschrijving ontvang je een e-mail met de bevestiging en meer informatie. Zo vragen we jou o.a. om het profiel aan te vullen met factuurgegevens.

* Klik hier voor de voorwaarden van onze open inschrijvingen