Webinar 'Crisismanagement en crisiscommunicatie binnen de chemie'

Doelgroep
Dit webinar is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn rol binnen de BRZO-organisatie bij een crisissituatie betrokken kan worden.

Datum en duur
Dinsdag 13 oktober 2020, van 09.30u tot 12.00u.

Locatie
Online

Prijs
De kosten voor dit webinar bedragen €50,- inclusief BTW.

Het kan plotseling goed mis gaan. Een vernietigende brand, een explosie of een lekkage van giftige stoffen bij jouw organisatie. In al deze gevallen komt de media verhaal halen, zeker bij een per definitie mediagenieke BRZO-organisatie.

Wees dan ook niet alleen organisatorisch maar ook communicatief voorbereid op onverwachte situaties waarbij de bedrijfscontinuïteit in gevaar komt. Met de juiste protocollen en trainingen beperk je niet alleen de materiële maar ook de imagoschade. En zorg je ervoor dat je organisatie zo snel mogelijk verder kan draaien. 

Doe nieuwe kennis op!
Op dinsdag 13 oktober 2020 organiseren Wisse Kommunikatie en V&R het webinar ‘Crisiscommunicatie en crisismanagement binnen de chemie’. Dit webinar is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn rol binnen de organisatie bij een crisissituatie betrokken kan worden.


Crisismanagement door Bas Poelmann

Bootcamp impactanalyse maken
Wat is de impact van een crisis op een organisatie? We nemen je mee in de crisisdynamiek aan de hand van een aansprekende casus. Door steeds details te veranderen, zien we hoe de impact op een organisatie verandert.


Bas:
“Tijdens het webinar maken we een impactanalyse met behulp van het PEAR.RL anagram en het Bow Tie-model. Met de impactanalyse help ik je jouw scope te verbreden van technisch (bijvoorbeeldmachines die stilliggen) naar andere gebieden (zoals bedrijfscontinuïteit). Ook leer je hoe je vooruitkijktnaar in plaats van reageert op gebeurtenissen.”

 

 

Crisiscommunicatie door Theo Snijders

Bootcamp crisiscommunicatieplan maken
Tijdens de webinar schetsen we samen de contouren van een crisiscommunicatieplan. Hoe organiseer je crisiscommunicatie? Wat doe je wel en wat niet? We kijken naar de media waar je mogelijk mee te maken krijgt. Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden leer je meer over de omgang met de pers.

Ook delen we de resultaten van een onderzoek naar risico- en crisiscommunicatie bij BRZO-bedrijven. Dit onderzoek, een vervolg op een eerder onderzoek met de Radboud Universiteit, geeft veel inzichten. Zoals het feit dat de organisatie van communicatie in BRZO-bedrijven soms behoorlijk gebrekkig is, dat de voorbereiding op mogelijke crisissituaties niet altijd optimaal is en dat risico- en crisiscommunicatie in de praktijk toch anders is dan op papier. 

 

Theo: “Het is belangrijk dat organisaties transparant zijn over de risico’s van hun bedrijfsactiviteiten voor de omgeving. Zo creëer je goodwill en, als er wat gebeurt, verloopt communicatie soepeler. Ik help je aan meer inzicht in crisiscommunicatie en geef je tips en tricks."


Over de trainers

Theo Snijders
Theo is managing partner bij Wisse Kommunikatie. Hij heeft veel ervaring in de industrie en adviseert klanten in de (petro)chemie en industrie bij crisiscommunicatie. Als voormalig journalist schrijft hij nog regelmatig artikelen voor vakmedia.

Bas Poelmann
Bas heeft jarenlange ervaring als trainer voor de industrie. Bij V&R geeft en ontwikkelt hij crisismanagement-trainingen, op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Bas is auteur van het boek ‘Expect the unexpected’, een introductie in de PrepTIME crisismanagement methode. 


Neem ook deel aan het webinar

Wil jij goed voorbereid zijn op risicovolle situaties? Zorg dan dat je je aanmeldt voor het webinar! Dit doe je via het formulier bovenaan deze pagina. 


Meer informatie?

Heb je interesse? Dan kun je contact opnemen met een van onze adviseurs of bel ons algemeen nummer 076-7996076

Bas Poelmann

Bas Poelmann

Trainer

Schrijf je direct in voor de cursus

Jouw gegevens

Cursus:Webinar 'Crisismanagement en crisiscommunicatie binnen de chemie'
Datum:
Kosten:De kosten voor dit webinar bedragen €50,- inclusief BTW.

Jij () zal deelnemen aan de cursus. Wij kunnen jou bereiken per mail () of per telefoon ().

Na je inschrijving ontvang je een e-mail met de bevestiging en meer informatie. Zo vragen we jou o.a. om het profiel aan te vullen met factuurgegevens.

* Klik hier voor de voorwaarden van onze open inschrijvingen