Functieopleiding calamiteitencoördinator (CaCo)

Doelgroep
Voor iedereen met de functie calamiteitencoördinator of die deze rol in de toekomst gaat vervullen

Datum en duur
Deze opleiding duurt 5,5 dag, excl. examen.

De opleiding staat in onze open inschrijving, op de volgende data:

Dag 1: maandag 10 februari 2020
Dag 2: dinsdag 11 februari 2020
Dag 3: maandag 2 maart 2020
Dag 4: dinsdag 3 maart 2020
Dag 5: maandag 9 maart 2020
Dag 6: donderdag 19 maart 2020
Examendag: dinsdag 24 maart 2020

Locatie
Locatie wordt bepaald aan de hand van de aanmeldingen.

Prijs
De kosten voor deze opleiding in de open inschrijving bedragen € 2.475,- p.p. Het examen voor deze opleiding kost € 1.020,- p.p.

De prijs voor een incompany opleiding is op aanvraag beschikbaar


Ben jij werkzaam of ga je werken als calamiteitencoördinator (CaCo) op de meldkamer? Dan wil je vaardigheden op een goede manier kunnen toepassen binnen je functie en exact weten hoe een CaCo functioneert binnen een meldkamerorganisatie. Tijdens de opleiding gaan we hiermee aan de slag. 


Programma:
De functiegerichte opleiding CaCo duurt 5 dagen. Gedurende deze dagen gaan we met elkaar aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • De meldkamerorganisatie en de rol van CaCo
  • Crisisorganisatie
  • Informatieprocessen en planvorming
  • Competenties, gedrag en houding
  • Informatiemanagement en netcentrisch werken binnen de Veiligheidsregio
  • Simulatie a.h.v. verschillende cases


Hoe gaan we dat doen?
Wij geloven dat je het beste leert door te doen. Daarom bestaat deze opleiding uit theorie die wordt afgewisseld met cases (simulatie) en praktijkvoorbeelden. De opleiding sluit aan op het kwalificatiedossier Calamiteitencoördinator Meldkamer van het IFV. We gaan voornamelijk in op de competenties, gedrag en houding die horen bij de CaCo-functie. Belangrijk hierbij is dat de deelnemers van de opleiding kennis/ervaring hebben binnen het meldkamerdomein en de bijbehorende systemen. 

Naast de vijf opleidingsdagen, wordt van de kandidaten verwacht een viertal huiswerkopdrachten te maken. Aan de hand van de huiswerkopdrachten pas je het geleerde direct toe in de praktijk. De opleiding wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid door middel van een praktijksimulatie.

Intake
Na inschrijving voor de opleiding vindt een telefonisch intakegesprek plaats met de trainer. In dit gesprek worden de wensen en verwachtingen besproken, maar ook de instroomeisen worden gecheckt. De instroomeisen zijn:

  • voldoende ervaring als centralist op de meldkamer en/of kennis van de meldkamer en de meldkamersystemen
  • kennis van de crisisorganisatie en basiskennis van de monoprocessen van iedere discpline
     

Deelnemer Ron Langenberg:
"De trainer geeft op een prettige en luchtige wijze les. De eerste twee lesdagen is veel theorie en het is een kunst om deelnemers bij de les te houden, maar dat lukte hem zeker.

Inhoudelijk goede opleiding, waarin ik veel geleerd heb. Tip voor de deelnemers: het is handig om de basiskennis over de meldkamer te weten, voordat je deze opleiding in gaat."

 


Meer informatie?

Heb je interesse? Dan kun je contact opnemen met een van onze adviseurs, of voeg functieopleiding calamiteitencoördinator (caco) toe aan je offertelijst.

Schrijf je direct in voor de cursus

Kies je datum

Jouw gegevens

Cursus:Functieopleiding calamiteitencoördinator (CaCo)
Datum:
Kosten:De kosten voor deze opleiding in de open inschrijving bedragen € 2.475,- p.p. Het examen voor deze opleiding kost € 1.020,- p.p. De prijs voor een incompany opleiding is op aanvraag beschikbaar

Jij () zal deelnemen aan de cursus. Wij kunnen jou bereiken per mail () of per telefoon ().

Na je inschrijving ontvang je een e-mail met de bevestiging en meer informatie. Zo vragen we jou o.a. om het profiel aan te vullen met factuurgegevens.

* Klik hier voor de voorwaarden van onze open inschrijvingen