Hans Faber en Hans Bleijerveld over ‘Communicatie met en niet over getroffenen en nabestaanden.’

Hans Bleijerveld geeft als directeur bij Monuta leiding aan het Team Bijzondere Uitvaarten. Dit team is speciaal opgeleid om in bijzondere situaties efficiënt en professioneel te kunnen handelen. Het team werd o.a. ingezet bij de MH17, diverse gezinsdrama’s en de uitvaarten van Burgemeester Van der Laan en Peter R. de Vries. Naast het verzorgen van uitvaarten richt het team zich ook op de organisatie van (nationale) herdenkingen, stille tochten, informatiebijeenkomsten, opvang van nabestaanden en persconferenties.

Hans Faber is de oprichter van en media-adviseur bij Namens de Familie. Namens de Familie is de hulporganisatie die slachtoffers en nabestaanden ondersteunt in de omgang met media. Hans was journalist voor onder meer de Volkskrant en Het Financiële Dagblad. Daarnaast is hij gekozen tot 'Communicatieman van het Jaar 2021' door de vakjury van Logeion.

Tijdens het congres ‘Hoe organiseer je een persconferentie tijdens een ramp of crisis?’ werd het gelijknamige zakboek gelanceerd waar zowel Monuta als Namens de Familie aan heeft bijgedragen. Als sprekers op het congres werden Hans Bleijerveld en Hans Faber geïnterviewd door oud parlementair verslaggever van de NOS Ferry Mingelen. In deze podcast hoor je het interview waarin zij vragen beantwoorden als: hoe communiceer je met nabestaanden en hoe betrek je hen in de organisatie van een bijeenkomst gerelateerd aan dodelijke slachtoffers?