terug naar het overzicht

Blogs en nieuws

Nieuw: Realistisch oefenen binnen het CoPI
Nieuws

Nieuw: Realistisch oefenen binnen het CoPI

dinsdag 26 november 2019 - V&R

Wil jij oefenen binnen het CoPI in een zeer realistische omgeving? We bieden nu voor alle functies oefenactiviteiten aan bij oefencentrum Spinel. Daar kunnen we medewerkers laten oefenen binnen verschillende nagebouwde omgevingen met bekwame tegenspelers en waarnemers.

Als medewerker met een rol binnen de crisisorganisatie wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op incidenten. Het oefenen in deze crisisfunctie is hierin een belangrijk element. Een real-life omgeving draagt bij aan het gevoel van een echte inzet.

Spinel Oefencentrum DordrechtWe bieden voor alle functies binnen de crisisstructuur onder andere functieopleidingen, vervolgtrainingen, oefeningen aan. En voegen hier vanaf nu een extra variant aan toe, namelijk het realistisch oefenen. We maken hierbij gebruik van Veiligheidscentrum Spinel in Dordrecht. Hier vind je allerlei oefenobjecten, zoals treinstellen, rijtjeshuizen, tankwagons en een groot schip.

Open inschrijving

Omdat het voor Veiligheidsregio’s of andere organisaties vaak lastig is om alle functionarissen evenredig aan bod te laten komen binnen de oefencyclus, bieden we deze realistische oefeningen ook aan als open inschrijving. Dat biedt de mogelijkheid voor organisaties om een specifieke functie of doelgroep te laten oefenen in een multidisciplinaire setting.

Een ander bijkomend voordeel is dat het netwerk van de functionarissen wordt vergroot en deelnemers van én met elkaar leren.

Op basis van de leerwensen van de kandidaat nemen we op individueel niveau waar en vindt er ook op individueel niveau terugkoppeling plaats. Ook kunnen er specifieke elementen aan het scenario worden toegevoegd waardoor een meer complex scenario ontstaat voor de ervaren beroepsprofessional. Bij de intake maken we deze inventarisatie en op basis hiervan wordt het scenario gebouwd.

Aanbod voor het CoPI

Interesse? We bieden vanuit het real-life oefenen voor het CoPI de volgende vier verschillende activiteiten aan:

 

terug naar het overzicht

Reacties


Reageren

terug naar het overzicht