terug naar het overzicht

Kennispunt

Vacature: Trainer/adviseur bevolkingszorg en multifuncties
Nieuws

Vacature: Trainer/adviseur bevolkingszorg en multifuncties

woensdag 10 juli 2019 - V&R

 

Wat doe je als trainer /adviseur?
Als trainer / adviseur sta je samen met een senior trainer, maar ook zelfstandig voor groepen deelnemers. Van officieren van dienst bevolkingszorg tot verslagleggers van het beleidsteam en van informatiemanagers in het team bevolkingszorg tot deelnemers van het team opvang. Jij maakt ze met jouw ervaringen klaar om zelf de functie uit te kunnen voeren. Dit doe je zowel voor nieuwe functionarissen als ervaren deelnemers. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
De wekker gaat. Om 9 uur heb je een training voor de algemeen commandanten bevolkingszorg in het zuiden van het land. Deze training heb je vorige maand voorbereid en afgestemd met de klant. Je vertrekt voor aanvang van de files, waardoor je ruim op tijd arriveert op locatie. Terwijl je alles klaarzet in de ruimte, komt de klant even langs om te kijken of alles lukt. Vervolgens komen de deelnemers binnen, begroet je iedereen en stel je jezelf voor. Als iedereen binnen is, start je de training. ‘Gelukkig’ heb je zelf een aantal incidenten in het verleden meegemaakt, waardoor je jouw ervaringen kunt delen en je de deelnemers op basis van scenario’s kunt coachen in het vervullen van hun rol tijdens een crisis. 

Bij de evaluatie om half 1 geven de deelnemers aan behoefte te hebben aan een vervolg. In de auto op weg naar huis bel je naar jouw collega van sales om de behoefte en wens van de klant af te stemmen. Hij belooft het verder op te pakken met de klant. Nu hij jou toch aan de telefoon heeft, vertelt hij dat er een nieuwe opdracht binnen is gekomen. Het team bevolkingszorg van een gemeente in het midden van het land wil graag een training die zich richt op het verdiepen van hun taken en verantwoordelijkheden tijdens een crisis. De senior trainer Bevolkingszorg gaat deze training uitvoeren. De voorbereiding pak jij op en tijdens de oefening verzorg jij het tegenspel. Je stemt met je collega af hoe de training eruit gaat zien en wat er qua voorbereiding wordt verwacht.

Bij thuiskomst ga je aan de slag met het voorbereiden van een training voor de hoofden taakorganisatie, die over 2 maanden gepland staat. Je hebt net een uitgebreide opleiding op het gebied van leidinggeven in crisissituaties en vergadermethodieken afgerond dus je hebt er zin in je kennis en ervaringen over te brengen. Je leest het lesplan dat in de offerte staat door en belt de klant om wensen en behoeften verder te inventariseren en te verduidelijken. Vervolgens ga je aan de slag met het maken van de presentatie en het uitwerken van de scenario’s en werkvormen. 

Waarom jij het verschil kunt maken?
Als trainer van V&R krijg je de kans een bijdrage te leveren aan het uitvoeren van onze missie ‘het helpen beperken van de impact van een incident’. Dit doe je door het overbrengen van je kennis en ervaring tijdens opleidingen, trainingen en oefeningen. Het werkveld van V&R is erg breed en gaat van het opleiden van crisisteams van zorginstellingen en scholen tot het uitvoeren van grootschalige oefeningen voor (offshore) bedrijven. Voor deze specifieke functie zijn we op zoek naar een medior trainer en adviseur met expertise op het gebied van crisismanagement binnen de bevolkingszorg en aanvullend op multidisciplinaire crisisteams.

Wat verwachten wij van jou?
Binnen ons team hebben onze trainers allemaal brede kennis op het gebied van crisismanagement en daarbinnen hun eigen specifieke expertise. Daarnaast verwachten wij dat je:

 • Fulltime (40 uur) wilt werken (vanaf 32 uur bespreekbaar);
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau hebt;
 • Graag mensen helpt om iets te leren;
 • Ervaring hebt met voor een groep staan en didactisch bent onderlegd;
 • Thuis bent in het thema crisismanagement binnen de bevolkingszorg en multi en de vertaling kunt maken naar verschillende sectoren, zoals overheid, zorg en bedrijven;
 • Bereid bent om trainingen te geven in heel Nederland; 
 • Flexibel bent en geen 9 tot 5 mentaliteit hebt;
 • De kennis en ervaring hebt om snel zelfstandig aan de slag te kunnen. 

Hier kom je terecht
In een mooie kerk vlakbij het centrum van Breda is het kantoor van V&R gevestigd. Het team bestaat uit negen trainers/adviseurs met ieder hun eigen taakaccent. Ons team kenmerkt zich door professionaliteit, flexibiliteit en een praktische hands-on mentaliteit in een laagdrempelige en open organisatie. Naast de trainers heb je te maken met een officemanager, accountmanager en een marketing & communicatiespecialist die jou helpen in de ondersteuning van de werkzaamheden.


Dit is wat je krijgt

 • Een contract van minimaal een jaar, met mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Een salaris waarbij we uitgaan van maximaal € 4.080,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek;
 • Doorgroeimogelijkheden naar senior trainer met bijbehorende salarisruimte;
 • Een leaseauto, laptop en mobiele telefoon;
 • Je neemt deel aan een collectieve pensioenregeling;
 • Je hebt vijf werkweken vakantie per jaar;
 • Een zelfstandige werkomgeving, maar waarin je ook in teamverband werkt. 

Sollicitatieprocedure
Solliciteer vóór 20 augustus via info@v-r.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Nancy Haupts, operationeel directeur, via nancy@v-r.nl 

Op 23 augustus weet je of we je uitnodigen voor een gesprek. Het gesprek vindt plaats op 30 augustus te Breda.

terug naar het overzicht

Reageren

terug naar het overzicht