terug naar het overzicht

Kennispunt

Verplichte basistoets voor IFV examens
Blog

Verplichte basistoets voor IFV examens

dinsdag 13 december 2016 - Nancy Haupts

Het IFV heeft de afgelopen tijd gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe examens voor bevolkingszorg. Ook zijn er wat nieuwe voorwaarden gesteld aan de examens. Een voorwaarde die voor jullie van belang is, is de introductie van een online basistoets. Deze toets is door het IFV als verplichte voorwaarde gesteld om deel te kunnen nemen aan de examens bevolkingszorg. 


Om de belasting op de deelnemers zo beperkt mogelijk te houden hebben wij ervoor gezorgd dat wij deze examens op de klantlocatie af kunnen nemen. Wij hebben hiervoor eigen materialen beschikbaar en onze waarnemers zijn geaccrediteerd door het IFV. Wel dient de toetslocatie aan een aantal specifieke eisen te voldoen. Dit stemmen wij voorafgaand graag met jullie af.


We plannen de examens op de laatste dag van de opleiding zodat deelnemers zich daarna rustig kunnen voorbereiden op hun praktijkexamen. 


Voor de onderstaande functies is momenteel een opleiding met afsluitend een IFV examen mogelijk. Voor deze functies geldt ook de verplichte basistoets:

  • Officier van Dienst Bevolkingszorg

  • Algemeen Commandant Bevolkingszorg

  • Communicatieadviseur CoPI 

  • Communicatieadviseur ROT

  • Communicatieadviseur BT
  • Hoofd Taakorganisatie
Voor de omgevingsanalisten is het ook mogelijk een IFV examen te organiseren, alleen hebben deze functionarissen vrijstelling gekregen voor de basistoets. Bij deze opleiding organiseren we dus alleen een praktijksimulatie. 

Het IFV heeft de functies Teamleider en Informatiecoördinator Bevolkingszorg momenteel in ontwikkeling. Als deze gereed zijn laten we dit uiteraard weten.

terug naar het overzicht

Reageren

Nancy Haupts

Directeur Nancy Haupts

nancy@v-r.nl
06-12286887
terug naar het overzicht