terug naar het overzicht

Kennispunt

Kom je ook naar het CrisisCafe? Lees dit en meer in onze nieuwsbrief!
Blog

Kom je ook naar het CrisisCafe? Lees dit en meer in onze nieuwsbrief!

woensdag 17 augustus 2016 - Anne-Lieke Wagenaar

Verplichte basistoets bij IFV examens
Het IFV heeft de afgelopen tijd gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe examens voor bevolkingszorg. Daarbij zijn nieuwe voorwaarden gesteld aan de examens. Eén van die voorwaarde is de introductie van een online basistoets. Deze toets is door het IFV als verplichte voorwaarde gesteld om deel te kunnen nemen aan de praktijkexamens bevolkingszorg. 

Om de belasting op de deelnemers zo beperkt mogelijk te houden, hebben wij gezorgd dat wij deze examens op de klantlocatie af kunnen nemen. Wij hebben hiervoor eigen materialen beschikbaar en onze waarnemers zijn geaccrediteerd door het IFV. Wel dient de toetslocatie aan een aantal specifieke eisen te voldoen. Dit stemmen wij voorafgaand graag met jullie af.

We plannen de examens op de laatste dag van de opleiding zodat deelnemers zich daarna rustig kunnen voorbereiden op hun praktijkexamen. 

Voor de onderstaande functies is momenteel een opleiding met afsluitend een IFV examen mogelijk. Voor deze functies geldt dus ook de verplichte basistoets.

  • Officier van Dienst Bevolkingszorg
  • Algemeen Commandant Bevolkingszorg
  • Officier van Dienst Bevolkingszorg
  • Communicatieadviseur CoPI 
  • Communicatieadviseur ROT
  • Omgevingsanalist
  • Hoofd Taakorganisatie

Het IFV is op dit moment bezig met de ontwikkeling van de proeves voor de functies Teamleider en Informatiecoördinator Bevolkingszorg. Als deze gereed zijn laten we dit uiteraard weten.

Mocht je nog vragen hebben over de basistoets neem dan contact op met Nancy Haupts via nancy@v-r.nl. 


Vergroot je netwerk, kom naar het CrisisCafé

Op donderdag 3 november openen we het CrisisCafé. Een bijeenkomst met als doel de verbinding tussen collega’s uit het werkveld ‘crisisbeheersing’ te versterken en kennisuitwisseling te faciliteren. Tijdens een borrel of ontbijt kan je op een informele manier collega’s uit verschillende werkvelden, met een expertise in crisisbeheersing, ontmoeten en kennis en ervaringen uitwisselen. Het CrisisCafé wordt één keer per kwartaal geopend. 

Iedereen is welkom in het CrisisCafé. Dus neem je collega’s en relaties mee die meer kennis op willen doen over crisisbeheersing. Maak kennis met collega’s uit het werkveld en wissel ervaringen uit. Netwerken loont en de toegang is gratis! 

De eerste bijeenkomst is op 3 november in ‘Bistro Belle’ in Oud Zuilen. We starten om 16.00 uur en eindigen rond 18.00 uur.

Zorg dat je erbij bent. 


Themadag Opvang

Bijna iedere gemeente heeft er het afgelopen jaar mee te maken gehad door de komst van vluchtelingen: opvang. Een actueel vraagstuk waar we veel van kunnen leren, want wat vinden professionals nu van de opvang zoals het in Nederland geregeld is? Hoe gaat het praktisch in zijn werk? En wat doet een gemeentebestuur daarin? Maar hoe zit het bijvoorbeeld ook met de financiële verantwoording en afhandeling en wat voor een impact heeft opvang op de psyche van de mens? Al deze onderwerpen komen aan de orde op de Themadag Opvang. Sprekers uit de praktijk met ervaring in en met opvang geven uitleg aan de hand van onderwerpen die zij zelf hebben meegemaakt. 


De themadag opvang wordt op 23 september gehouden. Bekijk hier het hele programma.

terug naar het overzicht

Reageren

Anne-Lieke Wagenaar

Salesmanager Anne-Lieke Wagenaar

annelieke@v-r.nl
06-40527503
terug naar het overzicht