terug naar het overzicht

Kennispunt

Laat je niet overrulen, maar doe mee!
Blog

Laat je niet overrulen, maar doe mee!

zondag 8 januari 2017 - V&R

"Als er brand uitbreekt en de hulpdiensten komen ter plaatse, nemen zij het over. Dan is er voor ons geen rol meer, toch?"

Dit is een van de meest gehoorde uitspraken tijdens trainingen die we verzorgen bij bedrijven, zorginstellingen en onderwijsinstellingen. Het beeld heerst dat hulpdiensten geen noodzaak zien in samenwerking met organisaties, terwijl de hulpdiensten juist aangeven dat ze dit als grote meerwaarde zien. De kennis over de organisatie, het pand, de medewerkers, bezoekers en bijvoorbeeld cliënten is cruciaal om een juiste aanpak te kunnen bepalen.

Daarom is het raadzaam om voor je organisatie een contactpersoon te benoemen die voor de hulpdiensten beschikbaar is tijdens een incident. Een 'liaison functie' om een juiste informatie-uitwisseling te garanderen en om de acties en besluiten van de hulpdiensten, terug te kunnen leggen bij de organisatie. Zo organiseer je een goede samenwerking.

Voor zo'n liaison is het fijn om te weten waar je aan toe bent, wat je taken zijn en hoe je deze organiseert. Daarom hebben wij een taakkaart ontworpen waar een organisatie mee verder aan de slag kan om deze te modificeren op basis van de eigen organisatie.


Trainen

Naast onderstaande taakkaart hebben we ook een training voor de Liaison CoPI ontwikkeld. Deze training kan incompany afgenomen worden of je kunt je individueel aanmelden voor een open inschrijving. Klik hier voor meer informatie over deze training.

V&R Taakkaart Liaison CoPI

terug naar het overzicht

Reageren

terug naar het overzicht