terug naar het overzicht

Kennispunt

De systeemtest. Is het crisisteam voorbereid...?
Blog

De systeemtest. Is het crisisteam voorbereid...?

dinsdag 26 april 2016 - V&R

Veiligheidsregio's zijn in Nederland verantwoordelijk voor het opleiden, trainen en oefenen van de functionarissen binnen de hoofdstructuur van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Dit zorgt ervoor dat functionarissen vakbekwaam worden én blijven.

Eén van de mogelijkheden om de kwaliteit van de crisisorganisatie te beoefenen is het organiseren van een systeemtest. De systeemtest is een zo realistisch mogelijke test voor de crisisteams. Met behulp van de systeemtest worden alle onderdelen van de crisisorganisatie getoetst. Na afloop van de systeemtest is duidelijk in welke mate de veiligheidsregio voorwaarden heeft gecreëerd om rampen en incidenten te bestrijden.

De systeemtest bestaat uit een aantal verschillende 'bouwstenen'. De verschillende onderdelen kunnen door de organisatie zelf opgepakt worden, maar kunnen ook (gedeeltelijk) uitbesteed worden. Ook binnen de verschillende bouwstenen zijn er verschillende mogelijkheden.


Uit welke bouwstenen bestaat een systeemtest?

Onderstaande 'infographic' toont welke bouwstenen er zijn voor een systeemtest. Per onderdeel kan besloten worden of deze door de organisatie zelf uitgevoerd wordt of dat er een externe partij wordt benaderd voor de uitvoering hiervan. 

 

 

Wat kunnen wij voor je betekenen?
We denken graag me je mee! Afgestemd op jouw organisatie kunnen we een specifiek voorstel maken voor de systeemtest. Meer informatie hierover of interesse? Neem vrijblijvend contact op met Anne-Lieke Wagenaar

 

terug naar het overzicht

Reageren

terug naar het overzicht