terug naar het overzicht

Kennispunt

Het 'leerpad zorg': de Crisiscoördinator Caresector
Blog

Het 'leerpad zorg': de Crisiscoördinator Caresector

donderdag 3 maart 2016 - V&R

Ook binnen de zorgsector is de kans op een crisis of incident altijd aanwezig. De basisopleiding Crisiscoördinator Caresector richt zich specifiek op de adviserende en coördinerende rol die medewerkers binnen zorginstellingen hebben wanneer er zich daadwerkelijk een ramp of crisis voordoet. 


Aan de hand van enkele reacties die we hebben ontvangen van deelnemers aan de basisopleiding Crisiscoördinator Caresector en het onderstaande informatieblad kijken we terug op deze opleiding. 


“Ik vond het goed de lesstof op deze manier door te nemen: het dwingt je om iets wat niet tot je eigen vakgebied behoort stap voor stap door te lopen. De kleine groep en de persoonlijke begeleiding maken het nog meer een verhaal ‘op maat’.”
Caroline Schelfhorst, Manager Zorg & Wonen, Stichting Huize Het Oosten, Bilthoven

-----------------

“Leerzaam en goed te gebruiken in de voorbereidingen te komen tot een crisisteam.
Aangewend om het zorgcontinuïteitsplan bij te werken. Echt heel leerzaam om te ervaren wat er nu op je af komt. Realistisch.”
Cees Brouwer, Veiligheidsfunctionaris, GGZ Centraal, Amersfoort

 

 

 

We merken dat opleidings-, trainings- en oefenactiviteiten steeds vaker onderdeel zijn van een continue leercyclus. Mederwerkers bepalen steeds vaker zelf waar hun behoefte ligt en nemen de verantwoordelijkheid voor de eigen vakbekwaamheid. Door modulair onderwijs te volgen bepalen zij het eigen leerpad. Het modulaire onderwijs sluit aan bij de verschillende stappen in vakbekwaam worden en vakbekwaam blijven, zo ook voor de (aankomende) Crisiscoördinator Caresector. 


Aanbod zorginstellingen

Naast de basisopleiding voor Crisiscoördinator Caresector hebben we voor zorginstellingen een specifiek aanbod samengesteld. Benieuwd naar de andere zorgopleidingen? Klik dan hier.

 

terug naar het overzicht

Reageren

terug naar het overzicht