terug naar het overzicht

Kennispunt

De leergang omgevingsanalyse: hoe krijg je (meer) grip op een crisis?
Nieuws

De leergang omgevingsanalyse: hoe krijg je (meer) grip op een crisis?

donderdag 18 februari 2016 - V&R

\Hoe krijg je (meer) grip op een crisis?
'De leergang omgevingsanalyse'

Communiceren begint met luisteren. Weten wat er leeft bij betrokkenen, pers en het grote publiek. Een goed advies kan niet meer zonder een gedegen omgevingsanalyse. De omgevingsanalist maakt die analyse. Maar hóe maak je een omgevingsanalyse waar de woordvoerder, bestuursadviseur of communicatieadviseur uitstekend mee uit de voeten kan? Die vraag staat centraal tijdens de leergang omgevingsanalyse.

Het analyseren van sociale media, pers- en publieksvragen is niets nieuws. Hoe je deze gegevens tijdens een crisis vervolgens gebruikt voor effectieve crisiscommunicatie is echter wel nieuw. Daarom heeft een groep crisiscommunicatieprofessionals de koppen bij elkaar gestoken om kennis en ervaring uit te wisselen. Het doel: komen tot een gezamenlijke visie en een praktische leergang omgevingsanalyse, waar het vak crisiscommunicatie mee geholpen is. Naast het ontwikkelen van de leergang omgevingsanalyse, publiceerden zij de kennisbundel 'Communiceren begint met luisteren'.

Hoe ziet de leergang eruit?
Tijdens de leergang omgevingsanalyse gaan we in op de rol, taken, producten en tools van de omgevingsanalist. Aan het einde van de leergang ben je in staat een sterke analyse op te leveren die de adviseur vervolgens kan gebruiken als onderbouwing voor zijn advies.

We gaan in op de volgende thema's:

  • De omgevingsanalist en de omgeving
  • Analysebronnen en (online)tools
  • De analyse: doelen, strategieën en het netwerk
  • Van analyse naar advies
  • Producten van de omgevingsanalist
  • Samenstellen van de verhaallijn
  • Proeve van bekwaamheid

Meer informatie
Meer informatie over de leergang omgevingsanalyse of wil je je inschrijven? Neem dan contact op met Irene Franken of klik hier voor meer informatie. 

terug naar het overzicht

Reageren

terug naar het overzicht