terug naar het overzicht

Kennispunt

Grip op eigen vakbekwaamheid
Blog

Grip op eigen vakbekwaamheid

donderdag 17 december 2015 - Nancy Haupts

In het veld merken we dat functionarissen veel meer verantwoordelijkheid en initiatief willen nemen voor hun eigen vakbekwaamheid. In het geval van een incompany-opleiding is een individu altijd afhankelijk van de behoeften van anderen. Zeker gezien de huidige tijd waarin alles snel moet gaan, zien we dit anders.

De behoefte aan individuele trajecten binnen het 'vakbekwaam worden' en 'vakbekwaam blijven' willen wij stimuleren. Functionarissen kunnen veel meer zelf bepalen waar zij op de leercurve staan en waar hun behoefte ligt. Uiteraard blijft het altijd een samenspel tussen wat individueel mogelijk is en wat in regionaal of gemeentelijk verband wordt aangeboden. Maar er zijn zeker een aantal activiteiten die passen bij een individueel leertraject. Dit geldt zeker voor de functieopleidingen. 


De veiligheidsregio Brabant-Noord is afgelopen jaar begonnen met dit traject. Start was een gezamenlijke kick-off bijeenkomst, waarin de verwachtingen voor aankomend jaar toegelicht werden. Vervolgens kreeg iedere functionaris een eigen persoonlijke leerpad, waarin alle activiteiten voor die functionaris benoemd werden.


We zijn nu zover dat we voor alle functies, waarvan landelijke kwalificatieprofielen zijn opgesteld, een opleiding en proeve van bekwaamheid hebben ontwikkeld die wij aanbieden in onze 'open inschrijvingen'. De meeste proeven van bekwaamheid kunnen worden afgesloten met een door het IFV gecertificeerd examen. Daarnaast zijn wij als opleider door het IFV geaccrediteerd om deze opleidingen en proeven van bekwaamheid te mogen organiseren. 

Zijn er functionarissen die zelf de behoefte ervaren aan een functiegerichte opleiding? Neem dan een kijkje in onze 'kalender' met open inschrijvingen!

terug naar het overzicht

Reageren

Nancy Haupts

Directeur Nancy Haupts

nancy@v-r.nl
06-12286887
terug naar het overzicht