terug naar het overzicht

Blogs en nieuws

Trotse trainers van V&R
Nieuws

Trotse trainers van V&R

dinsdag 7 april 2020 - V&R


"Als trainers van V&R reizen we normaal gesproken het hele land door. Wij gaan naar onze relaties om functionarissen op te leiden, te trainen, om te oefenen of te adviseren. Dat doen we binnen diverse disciplines: van bevolkingszorg, crisiscommunicatie en informatiemanagement tot volledige crisisteams bij (non-)profitorganisaties.


Thuiswerken was voor ons al redelijk normaal op de dagen dat we niet ergens in het land zijn. Dat zijn de dagen waarop we inlezen, voorbereiden en afstemmen met relaties en collega’s. Met z’n allen op kantoor werken komt ‘slechts’ een paar dagen per maand voor. Dit zijn dagen van bijpraten, ervaringen uitwisselen en sparren over nieuwe werkvormen. Dat was voor mij als nieuwbakken trainer even wennen, collega’s niet dagelijks zien. Maar, we hebben wel elke dag een nieuwe groep gemotiveerde deelnemers om onze liefde voor het vakgebied bij te brengen. 


Nu werken we bijna elke dag vanuit huis. Collega’s zien en spreken elkaar nu misschien nog wel vaker dan anders, al is dat nu online. We blijven deelnemers trainen, ook online. Online is niet hetzelfde als in real life, dat missen we allemaal.


Wat we als trainers ook allemaal ervaren is trots. We zijn trots als we onze ‘deelnemers’ momenteel hun opgedane kennis in de praktijk zien brengen. Alle functionarissen zijn al weken bezig om, vanuit hun vakgebied, de coronacrisis het hoofd te bieden. Sommigen bellen tussendoor voor een adviesvraag, anderen laten ons weten dat zij zich met de opgedane kennis zekerder voelen in hun rol. Wat misschien niet iedereen beseft, is dat het uitvoeren van een crisisfunctie voor velen een neventaak is. Iets wat ze niet dagelijks, wekelijks of jaarlijks uitoefenen. En juist zij maken momenteel het verschil!


V&R blijft (nieuwe) functionarissen opleiden. Crisisfunctionarissen die klaarstaan om de crisisteams van het eerste uur af te kunnen lossen en bij te staan. Of aspiranten die hopelijk, net als de rest, de liefde voor het crisisvak ontdekken. Dit doen we zoals gezegd online, soms één-op-één en soms met een hele club. Een ding is zeker: wij leren nu elke dag van jullie, die met de figuurlijke poten in de modder staan.  


Als trainers vragen we jullie dan ook om ons, na deze crisis, te voeden met jullie ervaringen, tips en tops…. Want, leren doen we van elkaar en samen weten we meer. Namens ons: blijf gezond, blijf op jezelf en elkaar letten. We hopen jullie allemaal snel in real life te mogen zien!"


Sacha Mathijssen

terug naar het overzicht

Reacties


Reageren

terug naar het overzicht