terug naar het overzicht

Kennispunt

Data Leergang Omgevingsanalyse 2016 bekend
Blog

Data Leergang Omgevingsanalyse 2016 bekend

zondag 22 november 2015 - V&R

 

Ben jij een allrounder binnen het communicatievak die zich wil specialiseren op het gebied van omgevingsanalyse? Wat speelt er in de samenleving? Wat is de maatschappelijke impact van een crisis? Na afloop van de Leergang Omgevingsanalyse ben jij in staat om een goede omgevingsanalyse te maken.

Derde editie Leergang Omgevingsanalyse
Op dit moment zitten de deelnemers van de tweede Leergang Omgevingsanalyse nog middenin de opleiding. Een gevarieerde groep gaat de komende tijd aan de slag met laatste onderwerpen binnen de opleiding.

Voor 2016 is inmiddels een datum vastgesteld waarop we van start gaat met een nieuwe editie van de Leergang. Op woensdag 5 oktober 2016 gaan we van start met de 'derde editie' van de Leergang Omgevingsanalyse.

Team van professionals
De Leergang Omgevingsanalyse is een gezamenlijk initiatief van HowAboutYou, Buro Communicatiezorg, PM, Inconnect en V&R. 

Een team van professionals binnen het vakgebied crisiscommunicatie zorgt voor de invulling van de opleiding. Het team bestaat uit: Tim van Achte, Anja Boogaard, Dianne Deurloo, Anne-Marie van het Erve, Niels Loeffen, Frank Regtvoort, Hans Siepel, Ina Strating, Frank Vergeer, Carin Verweij en Irene Franken.

Ervaringen met de Leergang Omgevingsanalyse
De eerste Leergang Omgevingsanalyse vond in mei 2015 plaats voor de omgevingsanalisten van de Veiligheidsregio Hollands-Midden. Senior communicatieadviseur Eric Seugling vertelt wat zijn ervaringen zijn met de Leergang Omgevingsanalyse:

'In vijf intensieve dagen maakten de 18 deelnemers kennis met alle facetten van de expertise, de bronnen en tools omtrent omgevingsanalyse. De omgevingsanalyse is een essentieel onderdeel binnen de crisiscommunicatie. De Leergang Omgevingsanalyse heeft verwachtingen ruim overtroffen. Ik kijk terug op een prachtige Leergang Omgevingsanalyse en gezien de reacties, met mij de gehele groep deelnemers. In de evaluaties lees ik dat de deelnemers nu een veel beter inzicht hebben gekregen in het belang van een omgevingsanalyse. Daarnaast hebben de deelnemers ook een beter beeld gekregen bij het proces crisiscommunicatie, vanaf de start van een incident tot de nafase. Een mooie extra opbrengst!'

Interesse?
Heeft u interesse in de Leergang Omgevingsanalyse? Of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijven contact op met Irene Franken via irene@v-r.nl of telefonisch via
0187-478855.

terug naar het overzicht

Reageren

terug naar het overzicht