Themadag bijzondere uitvaart & communicatie

In het Referentiekader Regionaal Crisisplan 2016 is het proces uitvaartzorg (bijzondere uitvaart) die deel uitmaakte van Bevolkingszorg vervallen. Het proces is ondergebracht bij (preparatie) nafase. Over de taken binnen uitvaartverzorging gaan verschillende verhalen de ronde binnen Bevolkingszorg. Stille tochten, uitvaartdiensten, herdenkingsdiensten maken hier onderdeel van uit. Hoe zit het nu precies met deze zaken? Wat doen anderen nu, zoals de politie (familierechercheur), de uitvaartonderneming (zoals Monuta en Dela). Zijn er protocollen, etiquette waaraan voldaan moet worden? Wat als er hooggeplaatste personen zijn overleden? Of mensen van operationele diensten zoals politie en brandweer? En vooral hoe ligt het communicatief? Wat is de nog overblijvende rol van Bevolkingszorg na rampen of crises?
Een ding is zeker, dood gaan we allemaal, maar hoe gaat de gemeente, Bevolkingszorg hiermee om?

Al deze onderwerpen komen aan de orde op de Themadag Bijzondere Uitvaart en communicatie. Sprekers uit de praktijk met ervaring in uitvaart en haar diverse rollen geven uitleg aan de hand van onderwerpen die zij zelf hebben meegemaakt.


Programma
09.30 uur         Inloop
10.00 uur         Welkom door dagvoorzitter
10.15 uur         Spreker 1
10.45 uur         Spreker 2
11.15 uur         Pauze
11.30 uur         Spreker 3
12.00 uur         Spreker 4
12.30 uur         Lunch
13.00 uur         Spreker 5
13.30 uur         Spreker 6
14.00 uur         Spreker 7
14.30 uur         Afsluiting door dagvoorzitter
14.45 uur         Borrel en napraten


Datum

Vrijdag 25 mei


Tijd

09.30 - 15.00 uur inclusief lunch


Locatie

Van der Valk Hotel Uden - Veghel
Rondweg 2
5406 NK Uden
www.hoteludenveghel.nl


Prijs

€58,- per persoon (incl. lunch, excl. BTW)


Sprekers
Onder andere:

  • Allard Schimmel - communicatieadviseur Begrafenis Bijstandteam (BBT) van Brandweer Nederland. Allard vertelt wat het BBT kan betekenen qua communicatie-advies en -ondersteuning.

  • Ingrid van Assouw - nabestaande van de Tripoli-vliegtuigramp en verzorger van Ruben, die als enige de crash overleefde. 
  • Martijn van de Koolwijk  - Woordvoerder/communicatieadviseur bij Coöperatie DELA

  • Hans Bleijerveld - Directeur Bijzondere Uitvaarten bij Monuta en schrijver van “Protocol & Etiquette rondom de uitvaart”.Organisator namens V&R

Walter Janssen
Senior trainer & Adviseur Bevolkingszorg
Walter is van oorsprong een echte 'jurist', iemand die punctueel, accuraat en gedreven is.  Door zijn eerdere ervaringen binnen de gemeente is Walter helemaal thuis in het openbare orde- en veiligheidsbeleid. Binnen deze functie adviseerde en ondersteunde hij de burgemeester en andere procesverantwoordelijken bij de bestrijding van crises en incidenten.


Aanmelden
Aanmelden kan via deze link of stuur een e-mail naar info@v-r.nl.